Elkészítés: A kicsontozott csirkemelleket csíkokra vágom (de egyben is lehet hagyni), beáztatom a tejbe kb. fél órára (ezt nem szabad elhagyni). Közben egy edényben összekeverek kevés lisztet, sok sót, sok borsot, paprikát és az apróra vágott rozmaringot. Mivel csak annyi ízesítő lesz a csirkén, amennyi ráragad a külsejére, így a fűszererek sűrűsége nagyon fontos.
Megvizezett ujjamat belenyomom a lisztes keverékbe és megkóstolom, így pontosan érzem, lesz-e rajta elég só, bors, rozmaring. Aránylag sok kell ezekből és kevés a lisztből. A paprika csupán a szín miatt kell a keverékbe.
Az olajat felforrósítom, és a tejből kivett csirkedarabokat belemártom a lisztes keverékbe, majd megsütöm. Ha apró darabokban van, nagyon gyorsan megsül. Nem barnul meg úgy, mint a bundázott hús.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre