Fűszeres csirkecomb rizses káposztával

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 darab csirkecomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 15 dkg rizs
  • 4 dl tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • A páchoz:
  • őrölt bors
  • majoránna
  • őrölt pirospaprika
  • 1 dl olaj

Elkészítés

Elkészítés: Egy tepsibe teszem a megmosott, megtisztított, sózott, borsozott, zúzott fokhagymával bedörzsölt csirkecombokat, fél deci vizet öntök alá, fóliával lefedemm és forró sütőben sütöm. Amikor már félig megsült, akkor a következő páccal bekenem: 1 deci olajba teszek őrölt borsot, majorannát, sót, pirospaprikát, ezzel a keverékkel a húsokat lekenem, és szép pirosra sütöm.

A rizst egy kevéske olajon kicsit megfuttatom, forró vízzel felöntöm, sózom, és fedővel letakarva a sütőbe teszem, hagyom, hogy megpárolódjon.

Amikor megfőtt a rizs, összekeverem a savanyú káposztrával, sütőtálba öntöm. A tetejét jól meglocsolom a tojásokkal kikevert tejföllel, és a sütőben megsütöm.

A csirkecombokat a rizses káposztával tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss