Elkészítés: 1. A csirkemellet apró (kb. 1,5 cm-es) kockákra vágjuk.
2. A megtisztított hagymát lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket összezúzzuk, és hozzájuk keverjük a kis kockákra darabolt, hámozott paradicsomot. (Én egy ideje turmixképben szoktam pürésíteni, hogy biztosan homogén legyen a szósz, de ez elhagyható.)
3. A zsiradékon a csirkemellkockákat kifehéredésig erős tűzön sütjük, ha minden húsdarabka kifehéredett, mérsékeljük a lángot, és hozzáöntjük a paradicsomos-hagyma elegyet/pépet, majd a fűszereket, szószokat is sorjában.
4. Az egészet alaposan összeforgatjuk, és addig kevergetjük, míg levet ereszt. Utána lefedve, rövid lében pároljuk, időnként átkeverjük, és az elpárolgott levet kevés víz hozzáadásával pótoljuk.
5. A hús puhulása után zsírjára lesütjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy a szaft a húst éppen ellepje, és még egyszer átforraljuk.
6. Ha a húst hidegen (pl. kenyérre kenve) is kívánjuk fogyasztani, akkor az utolsó felöntővízben feloldjuk az étkezési zselatint, csomómentesre keverjük, és ezzel együtt forraljuk át.