hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres császárhús, lecsós krumpliágyon

120 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 1,5 kg császárhús (bőrös)
  • A páchoz:
  • 1 kanál csemegepaprika (őrölt)
  • kevés paprika (őrölt csípős)
  • őrölt bors
  • kevés étolaj
  • morzsolt kakukkfű
  • A lecsós krumplihoz:
  • 2 kg krumpli
  • 40 dkg lecsópaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 3 fej főző hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A hússzeletek pácolását a sütés előtt 24 órával elvégezte párom. A császár szeleteket bedörzsölte a sóval, borssal, a csemege, és a csípős paprikával, és olajos kézzel beléjük is masszírozta azokat. 1 teljes napot álltak egymásra fektetve lefóliázott edényben.
  2. Másnap a krumplikat megtisztította, majd hasábra vágta. Ez került a tepsi aljára. Erre a feldarabolt paprika, a paradicsom, a felszelt hagyma, és a zúzott fokhagyma.
  3. Miután megsózta, rá sorjázta a császár szeletek. Alufólia alatt sült végig, közepes hőfokon 40 percig. A lecsós krumpli is átvette enyhén a hús fűszeres, nagyon enyhén csípős ízét, ezzel kellemes összhangot képzett a köret, és a hús.

 

Megjegyzés

Betegségből felépülőben, számomra csinálta párom. Ettől, még a halott is feltámadna! - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss