Elkészítés: A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket - összeforraljuk. Ezután hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat. Ebbe a keverékbe áztatjuk a kalácsszeleteket, hogy alaposan megszívják magukat.
Az epret ezalatt összeforraljuk a mézzel és a reszelt citromhéjjal.
A sütéshez egy serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál vajat, majd rászórunk ugyanennyi cukrot. Miután a cukor elolvadt oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük a kalácsszeleteket.
A fűszeres bundás kalácsot a forró eperraguval tálaljuk. Tökéletes vasárnapi reggeli vagy gyors desszert.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre