Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres bundás kalács eperraguval

MME MME
5/5
15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 szelet szikkadt kalács
  • 2 tojás + 2 tojássárga
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 teáskanál chai fűszeres teakeverék (vagy 1 evőkanál feketetea, 1 teáskanál őrölt kardamom, szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér, fahéj, szerecsendió vegyesen)
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • Az eperraguhoz:
  • 20 dkg eper (lehet fagyasztott)
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál reszelt ciromhéj

Elkészítés

Elkészítés: A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket - összeforraljuk. Ezután hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat. Ebbe a keverékbe áztatjuk a kalácsszeleteket, hogy alaposan megszívják magukat.
Az epret ezalatt összeforraljuk a mézzel és a reszelt citromhéjjal.

A sütéshez egy serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál vajat, majd rászórunk ugyanennyi cukrot. Miután a cukor elolvadt oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük a kalácsszeleteket.

A fűszeres bundás kalácsot a forró eperraguval tálaljuk. Tökéletes vasárnapi reggeli vagy gyors desszert.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss