Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres báránytekercs

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg bárányborda (csont nélkül)
  • 8 gerezd fokhagyma
  • törött bors
  • gyömbér
  • pirospaprika
  • 8 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • A tálaláshoz:
  • 8-10 sós vízben főtt, leszűrt kelkáposzta levél

Elkészítés

Elkészítés: A kivert hússzeleteket mindkét oldalunkon megsózzuk, és bekenjük 4 kanál olaj, citromlé és a felaprított fűszerek keverékével.

Tekerjük fel szorosan, tűzzük meg hústűvel, és pihentessük néhány órát (akár 1 éjszakát).

Vágjunk a hústekercsekből ujjnyi vastag szeleteket. Mindegyiket tűzzük meg, hogy szét ne nyíljon a sütés során.

Forró olajban vagy olajozott grillsütőben süssük meg a tekercsek mindkét oldalát, és a kelkáposztalevelekre téve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss