Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres banánkenyér

90 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 25x10x7 cm-es formához:
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (Nagyi titka liszt)
  • 10 dkg süteményliszt (Nagyi süteményliszt)
  • 7 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 db banán (nagyobb, jó érett)
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 narancs reszelt héja
  • csipet só
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej

Elkészítés

  1. Tegyük egy tálba a kétféle lisztet, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót, a mézes fűszerkeveréket, reszeljük hozzá a narancshéjat, majd alaposan keverjük össze. Ezután keverjük hozzá a mazsolát, és az apróra vágott diót, a porcukrot, és a vaníliás cukrot is. A tojást, a tejet, az olajat, és a banánt turmixoljuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, és fakanállal keverjük alaposan össze. A sütőformát zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát. (sütőpapírral is kibélelhetjük a sütőformát) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 50-60 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.A mézeskalács fűszerkeveréktől különösen finom ízt kapott a tészta. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss