Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres áfonyás koszorú

75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg liszt (+ 3 dkg a szóráshoz )
  • 1 db tojás
  • 1 tk cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/2 csomag instant élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 ek tejföl
  • 1 mk őrölt vanília
  • 1 dl tej ( + cukor)
  • Töltelék:
  • 5 dkg vörös áfonya
  • 3 ek barna cukor
  • 1 dl narancslé
  • 3 dkg mogyoró
  • 1 ek aranymazsola
  • 1 ek vaj
  • A szóráshoz:
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

  1. A tésztához összedolgozzuk a lisztet, a tojást, a cukrot, a sót, a fahéjat, a fűszert, az élesztőt, a tejet, a tejfölt és vaníliát egy robotgéppel, majd 1 órát kelesztjük.
  2. A barna cukrot a vajjal felolvasztjuk, majd a narancs levét ráöntjük. A vörösáfonyát és az aranymazsolát beledobjuk, jól elkeverjük, míg sűrűsödni nem kezd. A mogyorót adjuk hozzá a végén, és hagyjuk kihűlni. 
  3. A tésztát 4 részre osztjuk, és kinyújtjuk téglalap alakúra, majd megkenjük a töltelékkel, mindegyiket és feltekerjük. Ezután A tekercset ketté vágjuk, és külön megcsavarjuk, majd koszorút formázunk belőlük. 8 db lesz összesen.
  4. 1 órát kelesztjük megint, majd egy szilikonnal, vagy zsírpapírral bélelt lemezre helyezzük, elég távol egymástól, hogy ne érjenek össze kelés közben. 200 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül légkeveréses sütőben.
  5. Félidőben megkenjük a cukros tejjel őket. Készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. 

16 ELLENÁLLHATATLAN ÁFONYÁS DESSZERT, AMIT KÁR LENNE KIHAGYNI! >>> 

MÉG TÖBB NARANCSOS FINOMSÁG >>> 

A LEGFINOMABB MOGYORÓS DESSZERTEK ÉDESSZÁJÚAKNAK >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss