Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszerek és ételek

Füveskönyvünkben sok fűszerről olvashattok külön-külön. Most viszont összefoglaljuk, hogy melyik ízesítő milyen jellegű ételhez illeik leginkább. Rövid kisokos...

A következőben alapigazságokat olvashattok, de a fantázia nem ismer határokat, tehát mindenki kísérletezzen ízlése szerint!

Zöldséges levesek: bazsalikom, borsikafű, tárkony, lestyán, majoránna, petrezselyem, kakukkfű

Marhahúsok: cayenne bors, zöldbors, fokhagyma, zsázsa, rozmaring

Sertéssültek: üröm, cayenne bors, tárkony, édeskömény, fokhagyma, paprika, petrezselyem, rozmaring

Szárnyasok: bazsalikom, kapor, fokhagyma, koriander, curry, paprika

Sült halak: fokhagyma, petrezselyem, rozmaring, kakukkfű

Halászlé: fokhagyma, petrezselyem, rozmaring, sáfrány, kakukkfű

Vadételek: tárkony, finom fűszerkeverék, szegfűszeg, koriander, rozmaring, zsálya, kakukkfű

Egytálételek: bazsalikom, ürömfű, fokhagyma, kömény, lestyán, majoránna, paprika

Tojásételek: bazsalikom, cayenne bors, metélőhagyma, kapor, zsázsa, kapribogyó, majoránna

Káposztaételek: bazsalikom, kömény, babér, szemes bors

Uborkafélék: bazsalikom, kapor, tárkony, kakukkfű,  fokhagyma, fehér bors

Rizsételek: currykeverék, gyömbér, kardamóm, sáfrány

Főzelékfélék: kömény, gyömbér, fokhagyma, majoránna, kapor, tárkony, metélőhagyma

Pizzák: bazsalikom, fokhagyma, oregánó, paprika, kakukkfű

Saláták: tárkony, zsázsa, metélőhagyma, bazsalikom, kapor, tárkony, koriander, paprika


Édességek

Kávé- és teasütemények: ánizs, édeskömény, szegfűszeg, gyömbér, kardamóm, szerecsendió, fahéj, vanília

Gyümölcssaláták: ánizs, gyömbér, kardamóm (kámforillatú, csípős ízű fűszer), vanília

Gyümölcskompótok: gyömbér, szegfűszeg, fahéj

Ezek is érdekelhetnek

Friss