hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstös pogácsa

MME MME
195 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. A füstös pogácsa elkészítéséhez a langyos tejbe beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük és megvárjuk amíg felfut.
  2. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, összevegyítjük a sóval és összemorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, beleöntjük a tejfölt és az élesztős tejet.
  3. Kézzel gyúrni kezdjük. Amikor összeáll, lisztezett munkalapra, vagy gyúródeszkára tesszük és ott folytatjuk a munkát. Közepesen kemény tésztát készítünk. Hozzáadjuk az apróra vágott füstölt sonkát és tovább gyúrjuk, míg teljesen elvegyül a tésztában. Ha már nem ragad a deszkához és a kezünkhöz sem, lazán folpackba csomagoljuk és legalább két órára, de még jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett munkalapra tesszük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A leeső részeket is összegyúrjuk és kiszaggatjuk.
  5. A pogácsákat nem túl szorosan sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk, a tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és kb. 30 percig pihentetjük.
  6. Közben előmelegítjük a grillt indirekt hőn 200 fokra. A megkelt pogácsákkal teli tepsit a forró sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Az utolsó 10 percben egy marék bükkfa csipszet dobunk a faszénre, így még egy plusz pikáns ízt kap a pogácsánk. 

    Nézd meg videón, hogy készül a füstös pogácsa:



Ezek is érdekelhetnek

Friss