A zsemlét kockára vágjuk és szárazon megpirítjuk. Utána 30 percre hideg, sós tejbe áztatjuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a vajjal, belekeverjük a zsemlekockákat, majd óvatosan belevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a masszát kivajazott, morzsával behintett őzgerincformába simítjuk. Vízzel félihg teli tepsibe helyezzük és közepesen forró sütőben kb. 45 percig gőzöljük. Akkor jó, ha a beleszúrt kötőtűre már nem ragad a tészta. Tálra borítjuk, meglocsoljuk a tejföllel és megszórjuk a reszelt füstölt sajttal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre