Előkészítés: A füstölt húsokat egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A vizet többször kicseréljük.
Elkészítés: Másnap egy vastag falú nagy edénybe tesszük a húsokat, a szalonnát, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Habját többször leszedjük. Közben megtisztítjuk, megmossuk a káposztát, a répát, négybe vágjuk, és a húshoz adjuk. Később a fehérrépát, a karalábét, a póré fehér részét nagyságtól függően ketté vagy négybe vágjuk, és a leveshez adjuk. Meghámozzuk a hagymát, a fokhagymát, a hagymába tűzzük a szegfűszeget, és a fokhagymával együtt ezt is a levesbe tesszük. Sóval, borssal ízesítjük. Végül meghámozzuk a burgonyát, négybe vágjuk, a leveshez adjuk, és még 20-30 percig főzzük. Közben elkészítjük a szószt: a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, 1-2 perc alatt világosra pirítjuk, és felöntjük a húslevessel. Alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a mustárt, az ecetet, a tejfölt, és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük a tojássárgáját, de már nem forraljuk tovább. Sóval, borssal ízesítjük. A húst tálra emeljük a levesből, a zöldségeket köré rendezzük, és a szószt külön kínáljuk hozzá. (A levet tegyük félre húslevesnek.)