Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt sertéscomb mustáros mártással

MME MME
1 5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 kg füstölt sertéscomb vagy -lapocka
  • 25 dkg jó húsos füstölt szalonna
  • 1 kis fej káposzta
  • 6 sárgarépa
  • 4 fehérrépa
  • 3 karalábé
  • 6 szál póré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szegfűszeg
  • 50 dkg burgonya
  • A szószhoz:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 l húsleves kockából
  • 5 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál fehérbor ecet
  • 3 evőkanál tejföl
  • 4 tojássárgája

Elkészítés

Előkészítés: A füstölt húsokat egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A vizet többször kicseréljük.
Elkészítés: Másnap egy vastag falú nagy edénybe tesszük a húsokat, a szalonnát, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Habját többször leszedjük. Közben megtisztítjuk, megmossuk a káposztát, a répát, négybe vágjuk, és a húshoz adjuk. Később a fehérrépát, a karalábét, a póré fehér részét nagyságtól függően ketté vagy négybe vágjuk, és a leveshez adjuk. Meghámozzuk a hagymát, a fokhagymát, a hagymába tűzzük a szegfűszeget, és a fokhagymával együtt ezt is a levesbe tesszük. Sóval, borssal ízesítjük. Végül meghámozzuk a burgonyát, négybe vágjuk, a leveshez adjuk, és még 20-30 percig főzzük. Közben elkészítjük a szószt: a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, 1-2 perc alatt világosra pirítjuk, és felöntjük a húslevessel. Alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a mustárt, az ecetet, a tejfölt, és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, lehúzzuk a tűzről. Belekeverjük a tojássárgáját, de már nem forraljuk tovább. Sóval, borssal ízesítjük. A húst tálra emeljük a levesből, a zöldségeket köré rendezzük, és a szószt külön kínáljuk hozzá. (A levet tegyük félre húslevesnek.)

Megjegyzés

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap
1 adag: 1160 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss