Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt sertésborda ropogós burgonyabundában

MME MME
3.6/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Meghámozzuk, megmossuk, és vékonyra reszeljük a burgonyát. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Lemossuk a húst, szárazra töröljük, és minden oldalát bekenjük mustárral. Utána teljesen beborítjuk a burgonyamasszával, amit jól rányomkodunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a sertésbordát, és előmelegített sütőben 200 fokon (3. fokozaton) 50-60 percig sütjük. Levelekre szedjük, megmossuk és lecsepegtetjük a kelkáposztát, majd 2-3 cm széles csíkokra vágjuk. Forró zsiradékon megpároljuk, utána hozzáadjuk a zöldséglevest, és felforraljuk. Citromhéjjal, sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve, közepes lángon 5-8 percig tovább főzzük. Hozzákeverjük a tejszínt, újra felforraljuk, és besűrítjük a keményítővel. Felszeleteljük a sertéssültet, és a káposztával körítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss