Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt sajttal töltött fasírttekercs

75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel.

Ezt követően alufóliára tesszük és ellapítjuk. A reszelt füstölt sajtot egyenletesen eloszlatjuk a húson, majd óvatosan feltekerjük és egy tepsibe tesszük. Tetejét kevés olajjal meglocsoljuk, majd alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

A fóliát levesszük róla, és kb. 5-10 percig tovább sütjük, amíg kissé megpirul.

A kukoricát lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. A tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, ízlés szerint sózzuk borsozzuk majd a kukoricához adjuk. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk és a kukoricasalátához keverjük.

A burgonyát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, majd kevés olajon átpirítjuk, és egy kis pirospaprikát adunk hozzá. A burgonyáról leöntjük a vizet, majd a hagymás olajat ráborítva megtörtjük.

A receptet és a fotót Huszanke felhasználónk küldte. Köszönjük!

Ezek is érdekelhetnek

Friss