Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt sajtos-zöldséges pizza

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A zöldségeket enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. (A főzővízbe tegyünk egy fél mokkáskanál szódabikarbónát, hogy megmaradjon a szép színe a zöldségeknek.)
  2. A reszelt sajtból kiveszünk egy keveset, a maradékhoz hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk, és összekeverjük.
  3. A pizzatésztát kicsomagoljuk, majd a papírral együtt egy nagyobb méretű tepsire tesszük. Ezután egyenletesen rákanalazzuk a sajtos-fűszeres tejfölt, majd rápakoljuk az előzőleg roppanósra főzött, és kihűtött zöldségmixet.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük, majd kivesszük, ráütjük a fürjtojásokat, megszórjuk a félretett reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe, és még pár percig sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 perc alatt sütöttem készre.)
  5. Tipp: Miután a fürjtojással visszatettük a sütőbe, attól függően süssük tovább, hogy a tojásokat lágyabbra, vagy éppen keményebbre szeretnénk sütni. Én pl. lágyabbra sütöttem.) 

Megjegyzés

Én zöldségmixet használtam, de ízlés szerint bármilyen, roppanósra előfőzött zöldséggel megpakolhatjuk a tésztát. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss