Előkészítés: A húst fél cm-es darabokra vágjuk, és grillrácson kicsit megfüstöljük. A narancs levét kifacsarjuk, a héját lereszeljük. A fügét megpuhítjuk a vajon.
Elkészítés: A szószhoz összekeverjük a narancs levét és héját, a mézet, a szójaszószt, az olajat és a gyömbért. A húsdarabokat nylonzacskóba tesszük, leöntjük a szósszal, és lezárva 2–4 órára hűvös helyre tesszük. A húst kivesszük a szószból, és csíkokra vágjuk (24 vagy 32 darabra). A fügét annyi darabra vágjuk szét, ahányra a húst. A húst és a fügét felváltva nyársakra tűzzük, majd grillen vagy sütőben grillprogramon megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre