Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a sóval krémesre keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a sárgájára szitáljuk. Ráborítjuk a tojáshabot, rászórjuk a kaprot, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és a sütőben 10 percig sütjük.
Darált dióval megszórunk egy nagyobb darab fóliát, ráborítjuk a piskótát, lehúzzuk róla a papírt, és a fólia segítségével feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a sajtkrémet összedolgozzuk a túróval és a mustárral, hozzáadjuk a lazacot is kis darabokra vágva. A piskótát kiterítjük, rákenjük a krémet, kevés joghurtot kenhetünk rá, hogy frissebb íze legyen. Feltekerjük, fóliába csomagoljuk, és 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre