Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt lazacos piskótatekercs

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 12 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál felaprított kapor
  • 3 evőkanál darált dió
  • A töltelékhez:
  • 12 dkg zöldfűszeres sajtkrém
  • 25 dkg túró
  • 4 evőkanál mustár
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 2 evőkanál natúr joghurt

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a sóval krémesre keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a sárgájára szitáljuk. Ráborítjuk a tojáshabot, rászórjuk a kaprot, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és a sütőben 10 percig sütjük.

Darált dióval megszórunk egy nagyobb darab fóliát, ráborítjuk a piskótát, lehúzzuk róla a papírt, és a fólia segítségével feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a sajtkrémet összedolgozzuk a túróval és a mustárral, hozzáadjuk a lazacot is kis darabokra vágva. A piskótát kiterítjük, rákenjük a krémet, kevés joghurtot kenhetünk rá, hogy frissebb íze legyen. Feltekerjük, fóliába csomagoljuk, és 1 órát a hűtőben pihentetjük.

Szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss