A tojásokat forrásban lévő vízben 4 percig főzzük, majd levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk a lében kihűlni. Azután meghámozzuk, és kétfelé vágjuk őket. A tojássárgákat egy tálkába tesszük.
A színes, lila tojásokhoz 6 db főtt tojást (a tojások felét) előző nap egy kis adag céklalében (főtt cékla levét is használhatjuk), fedett dobozban 24 órán át érleljük, és utána vágjuk fel.
A töltelékhez lazacot és az újhagymát apróra vágjuk. A tejfölt és a majonézt a tojások sárgájához keverjük. Citrommal meglocsoljuk, majd tormával ízesítjük. Az egészet botmixerrel pépesítjük.
A salátát elhelyezzük egy tálcán. Rárakjuk a félbevágott tojásokat, majd az üregeket megtöltjük a lazacos krémmel. A félbevágott paradicsomokkal díszítjük.