Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt lazac narancsos salátával

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Ha nem kész salátazöldséget vásárolunk, akkor a kedvünk szerinti salátát, a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk és félretesszük. A narancsokat kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk úgy, hogy a fehér részt is eltávolítjuk. A hártyák közül kivágjuk a narancshúst. A visszamaradt narancsokból kinyomjuk a maradék levet.

Elkészítés: A narancslevet összekeverjük az olajjal, a mézzel, a mustárral. A salátákat, a zöldségeket tányérra tesszük, rá a narancsgerezdeket, és arra a szeletelt füstölt halat. Az egészet meglocsoljuk az öntettel, és tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 295 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss