Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt kolbásszal töltött buci

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a kolbász kivételével, illetve a tojássárgájából csak kettőt.
  2. A közepesen kemény tésztát fakanállal hólyagosra felverjük, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Kelesztés után lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd féltenyérnyi méretűre kockázzuk, és a karikára vágott kolbásszal egyenként megtöltve kis bucikat formálunk belőlük.
  4. A bucikat kizsírozott tepsibe helyezzük, egymástól ujjnyi távolságra rendezzük, majd a tetejüket megkenjük a harmadik tojássárgájával. Sütőben (vagy kemencében) pirosra sütjük. Sütőben a 40-45 percig sütjük, forró kemencében kb. 5 percig. 

Megjegyzés

Téli estéken, forralt boros baráti beszélgetéshez kiváló! - Eszter666

Ezek is érdekelhetnek

Friss