Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt hússal és tojással töltött magvas zsemle

45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A guszta pulykacomb darabot lezsíroz, bőrét mellőz, apróra vág, a vöröshagymát lereszel, a sajtot szintén apróbbra, a tojásokat 1 evőkanál tejföllel habosra ver.

Serpenyőben az olajon megdinsztel a hagymát, tűzről le, beletör a fokhagymát, vissza, 1 percig forgatva pirít, az illatozó edénybe bele a hús, ízlés szerint bors, Erős Pisti, kevergetve összerotyogtat, megpirít. Ha megitta az olajat, pótol, majd bele a tojás, frissen kevergetve összesüt, gázt le, hűlni félre.

A gyönyörű zsemléket bevág (nem teljesen), széthajtogat, mindkét feléből a belsejét óvatost kicsipked. A csipkedettet
bele a húsos töltelékbe, és annyi kanál tejfölt kever bele, hogy összeálljon.

Hőálló tálat vagy egy tepsit vékonyan kiken olívával vagy vajjal, körben a peremére kihajtva beleültet a zsemléket. Begyújt a sütőt. Megtekint a tölteléket, ha szét óhajtana töredezni, kevés tejföllel jobb belátásra bír. Meóz, sózásra nagyon figyel, ha kell, utánízesít.

Belekanalaz a zsemlék alsó fertályába, kissé meg is nyomkod, púposkásra megrak (hely lesz, a zsemlék teteje is homorú). A tetők belsejébe tapaszt jópár csipet reszelt sajtot, hirtelen ráhajt. Ha még marad sajt, a tetejére szórhat. Alufóliával lefed, usgyi be a forró sütőbe, 5-6 perc, majd lekapcsol, ajtót nem nyitogat, néhány perc, míg megterít.

Megjegyzés

Ráérős napokon aromás ízhatású reggeli, vacsora, mi most lilahagyma kíséretében, tea melléklettel ettük. Főzelék, mártás feltétnek is beválik, ha a teljesen félbevágott zsemléket töltjük meg, tetejére a sajt és fólia nélkül ráolvasztjuk, esetleg enyhén meg is pirítjuk. Legközelebb kapormártáshoz társítom.
- Bgaboca

Ezek is érdekelhetnek