Elkészítés: A padlizsánt (héjában) a sütőben 20 percig sütjük, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk.
Amíg a padlizsán sül, a füstölt szalonnát vékonyra felszeleteljük, egyik felét bevagdossuk, kiolvasztjuk (nem sütjük ropogósra!), és a zsírjából kiszedjük.
A szalonna zsírjával kikenünk egy mély tűzálló tálat, szétterítjük az alján a karikára vágott paradicsom felét, erre a kicsumázott, laskára vágott zöldpaprika felét tesszük, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal. Ezután meghintjük a csíkokra vágott főtt-füstölt hússal, erre pedig a padlizsánkockákat rakjuk. Ezt ismét fűszerezzük, a tetejére pedig a paradicsom, illetve a zöldpaprika másik fele kerül.
A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával és a fokhagymaolajjal, majd rákenjük a rakott padlizsánra. A tetejére fektetjük a félig sült szalonnaszeleteket, és a sütőben addig sütjük, amíg a padlizsán a nedvességet magába nem szívta, tetején a szalonna ropogós pirosra nem sült.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre