Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt húsos quiche karfiollal

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összedolgozzuk 1 csipet sóval, a vajjal és a tojással. Folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, és forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. A megtisztított pórét felkarikázzuk, a füstölt húst felkockázzuk, majd együtt megpirítjuk a felforrósított olajon. 
  3. Kivajazunk egy lepényformát. A tésztát kinyújtjuk, és a formába simítjuk. Ráhelyezünk alufóliát, majd megszórjuk szárazbabbal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig vakon sütjük. Kivesszük, eltávolítjuk a babot és a fóliát. 
  4. A karfiolos-pórés-füstölt húsos keveréket elosztjuk az elősütött tésztán. A tejszínt a tojással habosra keverjük, majd a tésztára locsoljuk. Végül ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, rászórjuk a reszelt sajtot, és 180 fokon 40–45 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss