Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füstölt csülök tejszínes-kapros káposztával

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt csülköt előre megfőzzük (kuktában kb. egy óra), és a pataki tálat beáztatjuk. A tál alját kibéleljük a szeletelt baconnel, majd kb. 60 dkg savanyú káposztát, a darabokra vágott főtt-füstölt sertéscsülköt és a kolbászt rétegesen rátesszük.
  2. Ezután a tetejére a fokhagymát széttörve elosztjuk. Megszórjuk kaporral, és ráterítjük a zellerleveleket. A tejföl felét vékonyan rákenjük, majd zöldpaprikát és paradicsomszeleteket teszünk a tetejére, és kevés köménymagot hintünk rá.
  3. A megmaradt káposztát szétterítjük rajta, és ráöntjük a füstölt csülök levét, majd a tejszínt. A maradék tejfölt szétkenjük a tetején. Lefedve kb. 1,5 óráig sütjük. Amikor már illata van, levesszük a fedőt, és még néhány percig sütjük. 

EGÉSZBEN SÜLT CSÜLÖK SÜLT KÁPOSZTÁVAL ÉS ZÖLDSÉGEKKEL>>> 

MÉZES CSÜLÖK>>> 

SÖRÖS-FŰSZERES CSÜLÖK KRUMPLIVAL>>> 

Megjegyzés

Zádori Éva receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss