Elkészítés: A vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát pirítani kezdjük, hozzápirítjuk a lilahagymát, a 3 cm hosszú csíkokra vágott gépsonkát. Meghintjük a füszerekkel és az aprora vágott fokhagymával, és felengedjük a tejszínnel. Tíz percig rotyogtatjuk. A húsleveskockában kifőtt makarónit hozzáadjuk. Csak annyi olívát öntünk rá, hogy a tészta szép fényes legyen. A rákot sós vízben - 1 dl félédes bor hozzáadásával - 5 percig főzzük. Utána félcentis karikára vágjuk, majd óvatosan a makarónihóz keverjük. Tálaláskor megszórjuk reszel sajttal, és ketchuppal locsoljuk. Félédes bort ajánlunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre