hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fulladást okozhatnak az IKEA visszahívott előkéi

default user icon
MME
Az IKEA visszahívja a MATVRA 2 darabos kék/ piros előkét, mivel lenyelhető darabokat tartalmaz, amelyek fulladást okozhatnak.

Az IKEA nagyon komolyan veszi a termékbiztonságot, minden termék teszteléseken esik át és megfelel az irányadó szabványoknak és a jogszabályoknak. Mindezek ellenére olyan visszajelzéseket kapott a lakberendezési vállalat, hogy a MATVRA patentje lejöhet, amely lenyelve fulladást okozhat.

„Tudomásunkra jutott, hogy ha a gyerekek a patentnél fogva húzzák meg az előkét, felmerülhet a kockázata annak, hogy a patent lejöhet. Vásárlóink biztonsága kiemelt fontosságú az IKEA számára, ezért is döntöttünk úgy, hogy elővigyázatosságból visszahívjuk a 2 darabos kék/piros MATVRA előkét. Az azonos nevet viselő termék, a MATVRA gyümölcs- és zöldségmintás, zöld/sárga előkék használata biztonságos, mivel azok eltérő anyagból és más kialakítással készültek” – mondta Emelie Knoester, az IKEA of Sweden üzletág vezetője.

Az IKEA arra kér minden vásárlót, hogy haladéktalanul vigye vissza a terméket bármelyik IKEA áruházba, ahol azonos funkciójú, más termékre cserélheti azt, vagy visszakaphatja a termék teljes vételárát. A visszavételhez nincs szükség a vásárlást igazoló nyugtára.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss