Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fügés-sajtos hússzeletek

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az aszalt fügét szeleteljük fel, majd öntsük rá a bort, és hagyjuk 1-2 órán át állni, hogy jól magába szívja. Ezután tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk hogy jól lecsepegjen.

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután egy teflon serpenyőben 1-2 evőkanál olajon süssük elő mindkét oldalát.

Egy tepsit alaposan kenjünk ki margarinnal, majd helyezzünk rá 4 szelet húst. Ezután ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, majorannával és kakukkfűvel. Ezután a fűszerezett hússzeletek tetejére tegyük rá a fügét. Végül fedjük be a maradék hússzeletekkel, és a tetejét szintén fűszerezzük (azért óvatosan bánjunk a fűszerekkel, nehogy elnyomják a füge ízét).

A maradék bort, öntsük a hússzeletek alá, majd a tepsit fedjük le alufóliával.

Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a tepsit, és közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst (én légkeverésnél 150 fokon, 45 percig pároltam). Amikor a hús készre párolódott, vegyük le az alufóliát, majd ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt sajttal. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé krumplipürét vagy párolt rizst.

Ezek is érdekelhetnek

Friss