A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőpapírra feltekert friss linzertésztát elővesszük a hűtőből és kigöngyöljük.
Egy 26 cm-es piteformát kikenünk vajjal vagy margarinnal, és kibéleljük a tésztával. Letakarjuk sütőpapírral, nehezéknek megtöltjük szárazbabbal, és az előmelegített sütő legalsó sínjére tolva sütjük 20 percig.
Közben a mentát leöblítjük, lerázzuk és finomra vágjuk. A fügét megmossuk, leszárítjuk és hosszában félbevágjuk. A mascarponét krémesre keverjük a vaníliás cukorral, a cukorral, a pudingporral és a tojással, majd az aprított mentával ízesítjük.
A pitetésztát kivesszük a sütőből, és a szárazbabot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk. A mascarponét a tésztára töltjük, és a vágott felükkel felfelé elrendezzük rajta a fél fügéket. Végül a pitét a sütő középső részében (változatlan hőfokon) készre sütjük további kb. 45 perc alatt.
Szögletes formában is megsütheted.
Kerek forma kibélelésekor a kilógó tésztaszéleket hajtsd vissza vagy vágd le.
Ízlés szerint kevés dióval is megszórhatjuk sütés előtt. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!