A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, és összekeverjük.
Egy másik tálban simárakeverjük az olajat, a tejszínt, a 2 egész tojást és a citrom levét, majd hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, és az egészet összekeverjük.
A muffinformátkibéleljük a papírkapszlikkal, majd mindegyikbe 1-1 kanál tésztát teszünk. Ezután a közepébehelyezünk egy fügét (de más, ízlés szerinti gyümölcsöt is hazsnálhatunk), majd rákanalazzuk a megmaradt tésztát.
Az édes morzsához a margarint összemorzsoljuk a liszttel és a barna cukorral, majd részórjuk a formában lévő tészta tetejére.
Előmelegített sütőbe helyezzük,és közepes hőmérsékleten 20-25 percig sütjük (légkeverésnél 160 fokon, 20 percig). A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni a muffinokat, majd úgy kínáljuk.