A feltört tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az elektromos habverővel fehéredésig keverjük.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd belekeverjük az aprított kandírozott gyümölcsöket.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, 1/3 részét belekeverjük a sárgájába, és adunk hozzá egy kevés gyümölcsös lisztet. Ezután 1/3-1/3 arányban felváltva hozzáadjuk a habot és a lisztet (a masszát óvatosan forgatjuk át, alulról felfelé forgatva, nem keverve).
A formát kibéleljük, és a 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük a tésztát. Amikor elkészült, résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk langyosra hűlni, majd levesszük a sütőlapot és rácsra téve hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.