Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fügelekvár

84 szavazat
70 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fügelekvárhoz leöblítjük a fügét (nem szükséges meghámozni), a szárak végét és az esetleg hibás részeket kivágjuk, majd elnegyedeljük. Lábasba szórjuk, összekeverjük a cukorral és a citromok átszűrt levével. Lefedve 10-12 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Jól átkeverjük a masszát, hozzáadjuk a fahéjat, a gyömbért és az ánizst, majd gyakorta megkeverve mérsékelt tűzön 1 órán át főzzük-sűrítjük.
  3. Lehúzzuk a tűzről és botmixerrel finomra turmixoljuk. Belekeverjük a zselésítőanyagot, majd a tűzre visszatéve 2 percig forraljuk. Színültig töltjük vele a tiszta, meleg vízfürdőbe állított üvegeket. Gondosan lezárjuk, fejre állítjuk, végül 10 perc múlva a talpukra fordítjuk őket, és hagyjuk kihűlni. Ebből a mennyiségből 3-3,5 liter lekvár lesz.

 

Megjegyzés

A fügelekvár zselésítőanyag nélkül is meglehetősen sűrű, jól kenhető. Ha azonban sütemények töltéséhez szeretnénk használni, nem árt a dzsemfix. - atts

Ezek is érdekelhetnek

Friss