Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fügelekvár friss fügéből

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukorral, citromlével és annyi vízzel, ami ellepi a cukrot szirupot főzünk. Amikor a cukor elolvadt, beletesszük a meghámozott és félbevágott fügéket és a citromszeleteket, sűrűsödésig főzzük, ez kb. 50 perc. A főzést lassú tűzön, gyakran kevergetve végezzük, mert hamar leég. A főzés befejezése előtt fűszerezzük fahéjjal és/vagy gyömbérporral. A lekvár akkor kész, ha jól besűrűsödött és hamar
bekocsonyásodik.

Forrón töltjük a tisztára mosott üvegekbe, és csak teljes kihűlés után zárjuk le az üvegeket.

Megjegyzés

Nagyon finom, sokoldalúan felhasználható pl. sütikhez, krémek ízesítéséhez. Pikánsabbá tehetjük 0,5-1 dl fügebor vagy rum hozzáadásával.

Kertem egyik legszebb dísze a fügefám és annak sok-sok termése. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss