Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fügekrémmel töltött muffin

60 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 3 ek mandulapehely (pirított, őrölt)
  • 11 dkg vaj
  • 11 dkg nádcukor
  • 1 db tojás
  • 16 dkg liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 1 csipet só
  • 1,2 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • A töltelékhez:
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 csomag habfixáló
  • 2 ek méz
  • 7 dkg fehér csokoládé
  • 12 dkg füge lekvár
  • 12 teáskanál fügelikőr
  • A díszítéshez:
  • 16,5 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 0,8 dl tejszín

Elkészítés

1.

A tésztához forgassuk össze a lisztet a sütőporral, a pörkölt, darált mandulával és 1 csipet sóval. Keverjük habosra a puha vajat a nádcukorral, adjuk hozzá a tojást, ízesítsük a mandulaaromával és dolgozzuk alaposan össze. Öntsük hozzá a tejet, és a tejszínt, végül forgassuk bele a száraz hozzávalókat. Adagoljuk kapszlikkal bélelt sütőformába és süssük 175 fokos sütőben 25 percig. A kész süteményt pihentessük 1 órán keresztül.

2.

A töltelékhez olvasszuk meg a csokoládét fém tálban forró vízgőz felett. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mascarponét, a mézet, a fügelekvárt és a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt.

3.

Vágjuk ki a muffinok közepét, töltsünk mindegyikbe 1-1 tk fügelikőrt. Töltsük a fügekrémet habzsákba és nyomjunk mindegyik muffinba 1-1 adagot. Pihentessük hűvös helyen 1 órán keresztül.

4.

A díszítéshez keverjük össze a vajat a porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt, majd robotgéppel keverjük 5 percig. Töltsük csillagcsöves nyomózsákba és díszítsük vele a töltött süteményeket. Tegyük a hűtőbe, hogy a krém kissé megdermedjen.

 

 

 

 

Megjegyzés

Legjobb, ha egy éjszakát hűtőben pihen a sütemény, mert így az ízek teljesen összeérnek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss