Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Füge befőtt

MME MME
4 4/5
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fügéket alaposan megmossuk. Villával több helyen megszurkáljuk, és fazékba töltjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 1 órát főzzük lefedve.
  3. Tisztára mosott befőttes üvegekbe tesszük a gyümölcsöt a leve nélkül. A levet újraforraljuk, majd leszűrjük.
  4. A fügék tetejére (üvegenként) késhegynyi szalicilt szórunk, rászedjük a forró levet. Lezárjuk az üvegeket, és szárazdunsztba tesszük.

Megjegyzés

Nagyon finom és különleges befőttet lehet így házilag készíteni. Ráadásul a zöld, éretlen fügét remekül lehet így hasznosítani. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss