Elkészítés: A zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen csak ellepi. Beledobjuk a leveskockát, a babért, belereszeljük a fokhagymát, kevés borsot adunk hozzá, és kb. 15 percig csendesen roppanósra főzzük. (Ráérünk a végén sózni, mert a leveskocka sós.)
A tejfölt kikeverjük a liszttel, a forró levesből hozzámerünk, és azzal is kikeverjük, mielőtt a leveshez adjuk, így elkerüljük, hogy összecsomósodjon a liszt. A habarást folytonos keveréssel beleadjuk levesünkbe, majd ízesítjük tárkonnyal, utána sózzuk, ízesítjük pici cukorral, és pár perc alatt készre főzzük. A főzés végén adjuk bele a kockázott paradicsomot, aprított kaprot és hűtjük.
Amíg hűl a levesünk, kevés citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.
Fogyasztás előtt 1-2 órát pihentessük, így az ízek jobban átjárják a zöldbabot, tálalhatjuk konyhamelegen vagy hidegen, nagyon finom hűsítő leves ebben a nagy melegben!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre