Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8+1 frissítő tipp hőségriadó esetére

default user icon
MME
Újra támad a kánikula, egész héten él a hőségriadó. Védd magad: húzódj hűvösbe, árnyékba, fogyassz sok folyadékot – és fogadd meg tippjeinket, garantáltan jobban fogod érezni magad tőlük!

1. Szerezz be egy legyezőt és egy szalmakalapot! Ha muszáj a nyakadba venned a várost, ne indulj el ezek nélkül – ahol nincs légkondicionálás vagy áll a levegő, jó hasznát veszed majd az előbbinek, az utóbbinak pedig bármikor, amikor az utcára lépsz.

2. Csavarj vizes papírtörlőbe egy palack vizet és tedd néhány percre a mélyhűtőbe, hamarabb lehűl! Csavarj a vízbe citromlevet – a savanyú íz fokozza a nyálelválasztást, ettől érzed frissítőbbnek a citromos ízeket, ami ilyenkor különösen jól jön.

3. Egyél sok friss, szezonális gyümölcsöt: cseresznyét, málnát, meggyet, dinnyét, egrest! A gyümölcsök, azon túl, hogy sok-sok vitaminnal és nyomelemmel gazdagítják a tested, rengeteg vizet tartalmaznak, így a rehidratálásban is segítenek – ha pedig behűtve fogyasztod őket, még frissítőbbek!

4. Ha éjszaka sem hűl le a levegő, próbáld ki a régi rómaiak trükkjét: spriccelj egy kevés hideg vizet az ágyneműre, vagy (és ez már a mai rómaiak trükkje) lefekvés előtt, zacskóba csomagolva tedd pár percre a lepedőd a mélyhűtőbe! Segíteni fog az elalvásban, ha a bőrödhöz érő ágynemű friss és hűsítő.

5. Ebédre a főtt ételek helyett inkább nyers, könnyű fogásokat válassz, és keresd a magas víztartalmú finomságokat, így például az uborkát, a hideg leveseket, a salátákat!

 6. Próbálj minél kevesebb elektromos készülék közelében lenni! Még a villanykörték is sugároznak némi hőt, nem beszélve a számítógépekről, televízióról, tűzhelyről.

7. Próbáld úgy szervezni a napod, hogy a legmelegebb, 11-15 óra közötti időszakban biztosan beltérben, árnyékban, hűvösben tartózkodj. Ha a tárgyalótok kellemesen hűs, szervezd ekkorra a megbeszéléseket, ha pedig szabadúszó vagy, lehetőleg ne ekkor indulj el a postára! Inkább kelj korábban és iktass be néhány óra pihenőt a nap közepén, ha lehet!

8. Mindig legyen nálad egy palack víz, ki tudja, mikor kerülsz dugóba vagy kell várnod valahol! A legjobb, ha egy félig fagyott vízzel teli palackkal indulsz, ez sokkal később melegszik fel!

+1 tipp: Dobj össze egy finom jegeskávét! Egy jó frissítőre különösen nagy szükségünk van az ilyen bágyasztóan forró napokon, kombináld Nespresso kávédat tejjel, jéggel, vízzel, akár egy kis fagylalttal vagy készíts hűsítő kávélimonádét! A mi tippünk a Nespresso két új különlegessége: a Nespresso on Ice kapszulák, melyeket kifejezetten jegeskávékhoz fejlesztettek ki. 

6 GYÜMÖLCS ÉS ZÖLDSÉG, AMI HIDRATÁL A KÁNIKULÁBAN>>> 

HŰSÍTŐ GYÜMÖLCSLEVESEK, AMIVEL TÚLÉLHETED A KÁNIKULÁT>>> 

15 HÁZI FAGYI, JÉGKRÉM ÉS PARFÉ, AMIVEL ELVISELHETŐBB A KÁNIKULA!>>> 

Ezek is érdekelhetnek