Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Friss vegyes saláta fokhagymás krutonnal

MME MME
15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A salátaféléket megmossuk és leszárítjuk, majd fajtától függően leveleikre szétválasztjuk. Ameghámozott sárgarépát szálasra vágjuk, a megtisztított újhagymát felkarikázzuk, a keménytojásokat 8-8 cikkre daraboljuk. A hideg vízzel leöblített metélőhagymát lerázzuk és finomraaprítjuk.
  2. Az öntethez a tejfölt krémesre keverjük a joghurttal és a citromlével, majd beleforgatjuk ametélőhagyma felét. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A krutonhoz a megtisztított fokhagymagerezdet durvára aprítjuk, és a serpenyőben felhevítettolajon megpároljuk. A toastkenyeret is a serpenyőbe tesszük. A szeleteket mindkét oldalonmegpirítjuk, majd felkockázzuk.
  4. A saláta előkészített hozzávalóit óvatossan összeforgatjuk, majd megszórjuk a fokhagymáskrutonnal és a maradék metélőhagymával. Az öntetet külön tálaljuk.

Megjegyzés

Még gyorsabban elkészül, ha előrecsomagolt friss salátakeveréket használsz hozzá.
Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss