Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Friss tavaszi spenótos tortácskák

45 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztát kb. 1 óra alatt szobahőmérsekleten felengedem, ezalatt elkészítem a tölteléket. A spenótot megtisztítom, leforrázom, kinyomkodom a feleseleges folyadékot belőle. A petrezselymet felaprítom. A spenótót, a petrezselymet, az áttört fokhagymát, a tojást, a sajtokat és a fűszereket botmixerrel összedolgozom. A felengedett tésztát 2-3 mm vékonyságúra kinyújtom, kis tortaformákkal kiszúrok belőle akkora körlapokat, hogy kibélelhessem a kis formákat (12 cm átmérőjűvel dolgoztam, 3 db lett belőle). A maradék tésztából kedv szerint bármilyen forma szaggatható a töltött lepényke tetjére, de ez el is hagyható. A tésztakosárkákban arányosan elosztom a tölteléket, 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

Megjegyzés

Melegen és hidegen egyaránt nagyon-nagyon finom, könnyű, ízletes. Természetesen az adag növelhető a fogyasztók és sütőformáink számától függően. Ez a mennyiség elegendő a 23-cm átmérőjű piteformához is. A tészta valóban nagyon-nagyon vékony, de nálunk így népszerű. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss