Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenót tükörtojással

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótleveleket blansírozzuk (előbb forró, lobogó vízbe mártjuk, majd egy rövid időre jeges vízbe tesszük, és visszahűtjük), majd leszűrjük.
  2. Az olajat felmelegítjük, belerakjuk a lisztet, és világos rántást készítünk, majd felengedjük hideg vízzel és tejjel. Megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és elkeverjük, hogy ne legyen csomós. Belerakjuk a spenótot, felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük.
  3. A serpenyőben egy kevés olajat forrósítunk, és megsütjük a tükörtojásokat úgy, hogy a közepük egy kicsit lágy maradjon. A spenóttal tálaljuk.

Íme a spenót tükörtojással elkészítése videón:

 

Még több spenótos recept >>> 

Még több húsmentes recept >>> 

Még több tavaszi finomság >>> 

Megjegyzés

Itt a tavasz, kellenek a friss zöldségekből készült főzelékek. Telis- tele vitaminnal, és látványnak sem utolsó. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss