Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk, és a kacsazsíron üvegesre pirítjuk. Ha már szépen mosolyog az üveges szemű hagyma, beledobjuk a megtisztított és felkockázott kacsamájat és a rozmaringot. (Ha tehetjük, figyeljünk oda, mert egyes helyeken pulykamájat adnak pecsenye kacsamájnak, ami egyébként finom, csak nem az, aminek árulják!!!)
Pár perc elteltével, miközben a májat néhányszor átforgattuk, jöhet bele a karikára vágott lilahagyma és a balzsamecet. A lilahagymát és magát a májat sem kell túl sokáig sütni, mert akkor lesz igazán finom a salátánk, ha a máj puha, a lilahagyma viszont picit roppanós marad.
Miközben óvatosan átforgatjuk a májat (erre a legjobb módszer a csuklóból forgatott serpenyô!), meglocsoljuk halszósszal, sózzuk, borsozzuk. Innentôl a vendégekre szoktam bízni, hogy a félbevágott koktélparadicsomot melegen, avagy hidegen szeretnék a salátában. Hiszen, ha kedvünk van, egy percre még a hagymás máj mellé dobhatjuk a paradicsomokat, de ha gondoljuk, frissen ropogósan szórhatjuk a felaprított jégsaláta és rukkola keverékére, mielőtt végleg összekevernénk az elkészült meleg hagymás kacsamájjal.
Tálaláskor locsolhatjuk olívaolajjal és egy kis plusz balzsamecettel.