Elkészítés: A natúr joghurthoz hozzákeverem a zúzott fokhagymát és a sót. Muszlinkendővel bélelt tésztaszűrőbe borítom, és hagyom lecsepegni 1 órán át. Bekötözöm a muszlinkendőt, és egy fakanálra akasztom. A hűtőbe teszem egy nagy fazékra, amibe a leve csepeghet, de vigyázok, hogy a csomag alja ne érjen le a fazék aljára. Négy napig hagyom csepegni. Az elkészült friss sajtot olajos kézzel gyúrom golyókká, amit tovább pácolhatok olívaolajban fokhagymával, fűszerekkel (bors, oregánó, fokhagyma, citromhéj, boróka, korindermag, chili), de elkeverhetem dióval és snidlinggel is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre