Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Friss sajtgolyók

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A natúr joghurthoz hozzákeverem a zúzott fokhagymát és a sót. Muszlinkendővel bélelt tésztaszűrőbe borítom, és hagyom lecsepegni 1 órán át. Bekötözöm a muszlinkendőt, és egy fakanálra akasztom. A hűtőbe teszem egy nagy fazékra, amibe a leve csepeghet, de vigyázok, hogy a csomag alja ne érjen le a fazék aljára. Négy napig hagyom csepegni. Az elkészült friss sajtot olajos kézzel gyúrom golyókká, amit tovább pácolhatok olívaolajban fokhagymával, fűszerekkel (bors, oregánó, fokhagyma, citromhéj, boróka, korindermag, chili), de elkeverhetem dióval és snidlinggel is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss