Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Friss fügés-szilvás rétes

4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított gyümölcsöket kb. 1 cm-es kockákra darabolom. A darált mandulát/diót a zsemlemorzsával együtt kevés olajon világosra pirítom, majd hozzáadom a cukrot és a fahéjat, alaposan összekeverem. A réteslapokat kettesével használom, konyharuhára terítem az első lapot, olajjal alaposan megkenem (nem csupán a széleket!), ráfektetem a 2. réteslapot, az elsőhöz hasonlóan megkenem, majd a hosszabb oldalától indulva kb. 1/3 részig meghintem a zsemlemorzsás keverékkel úgy, hogy a széleken kb. 2,5 cm-t szabadon hagyok. A füge és szilvakockák harmadát a morzsás csíkra terítem, a konyharuha segítségével szorosan feltekerem, a kész rudat még egyszer átkenem olajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. A másik két rúd esetében ugyanígy járok el. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogós-arany színűre sütöm. Még melegen meghintem vaníliás cukorral, langyosan szeletelem.

Megjegyzés

A számos hazai kertben mostanában beérő füge remek alapanyag, a rafinált ízélményhez a szilva és a kissé karamelles ízhatású pirított diós/mandulás morzsa-barna cukor elegye járul hozzá. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss