Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Isteni nyári steak szendvics, karamellizált hagymával és sajttal

A nyári melegben kevésbé kívánjuk a meleg főételeket, ugyanakkor ilyenkor van a grillezésnek is a szezonja. A következő recept tökéletes nyári összejövetelekhez, kerti sütögetésekhez - tartalmas, mégis könnyű szendvics, ami garantáltan a vendégek kedvence lesz!

HOZZÁVALÓK:

2 nagy fej fehér hagyma
1 ek olívaolaj
1 ek barna cukor
1 ek balzsamecet
1 db 25 dkg-os steak szelet (keresztfartő)
egy csipet tengeri só
egy csipet fekete bors (ízlés szerint)
1 kisebb vekni kenyér
1 ek magos dijoni mustár
1 ek majonéz
2 szelet Frico Maasdam sajt
2 ek csemegeuborka
2 marék rukkola

ELKÉSZÍTÉS: 

1. A karamellizált hagyma elkészítéséhez a hagymát félkarikákra vágjuk és hozzáadunk 1 csipet sót. Egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk az olívaolajon.

2. Hozzáadjuk a cukrot és a balzsamecetet, további 15 percig főzzük, hogy besűrűsödjön és elnyerje szép, barna színét. Közben időnként átkeverjük. Ha kész, félrehúzzuk.

3. A steaket bedörzsöljük sóval, borssal és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A serpenyőt felforrósítjuk, a steakszeletet a közepére tesszük. 3 percig sütjük, ha enyhén, 5 percig, ha közepesen vagy 8-9 percig, ha teljesen átsült steaket szeretnénk. A serpenyőből kivéve egy vágódeszkára tesszük, és pár percig hagyjuk pihenni.

4. A kenyeret kettévágjuk. Az alsó felét bekenjük a mustárral és a majonézzel. Beletesszük a háromszög alakúra vágott Frico Maasdam sajtszeleteket. Rárakjuk a felkarikázott csemegeuborkát, majd a rukkolát is.

5. A steakszeleteket felcsíkozzuk, majd a csíkokat a steak kisült levével együtt a szendvicsbe tesszük, végül rárakjuk a karamellizált hagymát. Rátesszük a vekni tetejét, és finoman lenyomjuk. Kettévágjuk, és sült krumplival tálaljuk.

TOVÁBBI SZENDVICS RECEPTEKET ITT TALÁLSZ A FRICOTÓL! >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss