Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors és könnyű ebéd a nagy lakomák előtt: gouda sajtos töltött cukkini

Bár a cukkinira főleg nyári hónapokban gondolunk, a hipereknek hála télen sem kell lemondanunk erről a jolly joker tökféléről! Ha valmai kímélő, mégis laktató fogást keresel a nagy karácsonyi dínom-dánom előtt, ez tökéletes lehet az egész családnak!
Hozzávalók:

2 db közepes méretű cukkini
2 db paradicsom vékonyra szelve

12 dkg olvasztott vaj
1/4 tk fokhagymás só
1/4 tk vöröshagymapor
1/4 tk olasz fűszerkeverék
feketebors (ízlés szerint)
16,5 dkg reszelt Érett Frico Gouda sajt
2,5 dkg panko morzsa (szilánkos kenyérmorzsa)
2 ek frissen aprított bazsalikom

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy kis tepsit kikenünk olajjal vagy kibéleljük sütőpapírral.
2. A paradicsomszeleteket konyhai papírtörlőre helyezzük, és enyhén megsózzuk. Finoman rányomunk egy másik konyhai papírtörlőt, és állni hagyjuk, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
3. Félbe vágjuk a cukkinit. Az alján egy kis darabot levágunk a héjából, hogy sütés közben ne dőljön el.
4. Az olvadt vajba keverjük a fokhagymás sót, a vöröshagymaport, az olasz fűszerkeveréket és a feketeborsot, ízlés szerinti mennyiségben.
5. A cukkinik tetejét átkenjük a fűszervaj egy részével. (A megmaradt fűszervajra később a kenyérmorzsánál lesz szükség.)
6.A félbevágott cukkíniket megszórjuk a reszelt Gouda sajt egyik felével, és tegyünk rájuk 4-4 szelet paradicsomot, majd megszórjuk a maradék reszelt Gouda sajttal.
8. Összekeverjük a kenyérmorzsát, a maradék fűszervajat és a reszelt Old Dutch Master sajtot, és a Gouda sajt tetejére szórjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30  percig - pirulásig - sütjük. Tálaláskor díszíthetjük frissen aprított bazsalikommal.

Ezek is érdekelhetnek