Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chevrette kecskesajt és Mimolette: kóstold meg az ÚJ Frico sajtokat!

based/Mediaworks/Mindmegette/ROS/Special_skin_frico_sajat_tart_nov_mmelanding , creative: merokod_sposorship_frico_sajat_nov_mmelanding -->
Két új holland sajtkülönlegesség érkezett a Frico kínálatába!

A 100% kecsketejből készülő, mégis lágy ízű Chevrette kecskesajt és a selymes ízű, narancssárga Mimolette nagy kedvenccé válhat nem csak az ínyencek, hanem az új sajtokkal ismerkedők körében is.

A Frico hivatása, hogy kiváló minőségű sajtokkal tegye tartalmasabbá az emberek mindennapjait.

Hollandia gasztronómiájában legalább olyan fontos a sajt, mint Magyarországnak a pirospaprika.

Ez mindkét ország esetében a természeti adottságoknak köszönhető: a magyar talajban a paprika érik különösen ízletesre, a holland alföld legelőin pedig tápanyagban gazdag fű zöldell, ettől lesznek nem csak rendkívül táplálóak, de nagyon finomak is a holland sajtok.

Ha sajt, akkor trappista jut a magyarok eszébe, de ez elsősorban a szűk kínálat miatt rögződött be. Itt az ideje megismerkedni a hollandok sok száz éves gasztronómiai kultúrájával, ami számtalan új lehetőséget tartogat, hogy még ízletesebbé varázsolhasd az ételeidet!

Az Edam sajthoz hasonlóan gömb formájú Frico Mimolette íze enyhe, kissé sós. Valószínűleg eredeti holland fajta, de sokat elárul a minőségéről, hogy a franciák is szeretnék magukénak tudni. Az Edamnál keményebb állagú, zsírtartalma 40%, 4 hétig érleljük, hogy elnyerje selymes ízét és különleges kinézetét. Mert nem csak az ízlelőbimbókat kényezteti: kívül-belül narancssárga színével minden ételt élettel telivé varázsol. A sajtpultokban bájos gömb alakjával tűnik ki, de 150 grammos szeletelt változatát is megtalálhatod a boltokban. Elsősorban saláták és szendvicsek készítéséhez ajánljuk!

A Frico Chevrette belépő a kecskesajtok világába.

Bár 100% holland kecsketejből készül, íze mégis lágy, így akkor is bátran ajánljuk, ha eddig ódzkodtál a kecskesajt erős karakterétől. 50% zsírtartalmú, ideális ízét 5 hét érlelés után éri el.

Önmagában is ínycsiklandozó, hófehér színe miatt mutatós előétel, és elég tartalmas ahhoz, hogy vegetáriánus ételekben hiánytalanul pótolja a húsokat.

Keresd a sajtpultokban, vagy a polcokon 150 grammos kiszerelésben!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss