Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frankfurti rakott kel

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd 1,5x-es mennyiségű sós vízben, fedő alatt puhára főzzük.
  2. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és egy liter forrásban lévő levesalapban 3-4 percig blansírozzuk, majd leszűrjük. A virslit felkarikázzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy hőálló edénybe rétegezzük a hozzávalókat: először a puhára főtt rizst, majd a kelkáposztát, a virslit, és a majoránnával, apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal kikevert tejfölt. Forró sütőben kb. 15-20 percig sütjük, amíg a teteje megpirul.

9 ELLENÁLLHATATLAN VARIÁCIÓ KELKÁPOSZTÁBÓL, AMIT MUSZÁJ MEGKÓSTOLNOD!>>> 

7 ŐZGERINCBEN SÜLT RAKOTT HÚS, AMIT KÁR LENNE KIHAGYNI>>> 

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE>>> 

Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss