Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frankfurti leves

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A káposzta csumáját kivágjuk, majd kisebb darabokra vágjuk, a virslit felkarikázzuk.
  2. Egy fazékban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a sárgarépát, a zöldséget, a zellert, majd az apróra felvágott fokhagymát, és pár percig pároljuk. Ezután beletesszük a kelkáposztát, és addig pároljuk, amíg kicsit összeesik, majd felöntjük vízzel úgy, hogy alaposan ellepje. Félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit.
  4. Amikor a zöldségek már kellően megpuhultak, ízlés szerint fűszerezzük, majd beletesszük a felkarikázott virslit , és még pár percig főzzük.
  5. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, és egy kevés fottó levessel, majd állandó keverés mellett belecsorgatjuk a levesbe, és kiforraljuk. Pár percig főzzük, majd tálaljuk.

    ÍGY EGYÜNK TÖBB SZUPERERGÉSZSÉGES KELKÁPOSZTÁT >>>

    9 LAKTATÓ LEVES, HA MARADT OTTHON EGY CSOMAG VIRSLI >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss