Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frankfurti leves sült virslivel

45 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a metéltre vágott kelkáposztát. Közben fél liter vízben feloldjuk a leveskockákat (én erőleveskockát szoktam használni). Borssal, majorannával, finomra vágott peterzselyemzöldjével fűszerezzük. Egy kevés levest öntünk hozzá, fedővel lefedjük, és pár percig (3-4 perc) lassan pároljuk. Hozzáöntjük a maradék levest, ha kevésnek találjuk, még egy kis vizet öntünk bele. Akkor jó, ha bőven ellepi. Lassan főzzük.

Ha a kelkáposzta puha, zsemleszínű rántással sűrítjük. Ha szükséges, ízlés szerint sózzuk. A vékony karikákra vágott virslit egy kevés zsiradékban hirtelen megsütjük, majd a forrásban lévő leveshez adjuk. Még egyszer összeforraljuk, levesszük a tűzről, és a kész levesbe belekeverjük a tejfölt.

Megjegyzés

Kevés zsiradékot használjunk,mert a hagymához, a rántáshoz és a virsli sütéséhez is kell, ezáltal túl zsíros (olajos) lehet a leves.
- Christie01

Ezek is érdekelhetnek

Friss