Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frankfurti leves pirított virslivel

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, a leveleket félbehajtjuk, a vastag középső ereket kivágjuk, és csíkokra aprítjuk. A burgonyát felkockázzuk, a répát vékonyan felkarikázzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A virslit felkarikázzuk.
  2. A kelkáposztát és a burgonyát a répával feltesszük főni kb. 1-1,5 liter vízben. Megsózzuk, megborsozzuk, majorannával és köménnyel ízesítjük, majd puhulásig főzzük.
  3. Közben egy serpenyőben a virslit pár csepp olajon megpirítjuk, majd félretesszük.
  4. Az olajból és a lisztből rántást készítünk, amin megpirítjuk a vöröshagymát, majd az áttört fokhagymát. Egy percig pirítjuk, félrehúzzuk, és meghintjük pirospaprikával, majd elkeverjük benne a hideg tejfölt és 1 dl hideg vizet, hogy folyékony legyen a rántás. Hőkiegyenlítés után a leveshez keverjük.
  5. Visszatesszük a tűzhelyre, újraforrásig keverjük, szükség szerint tovább fűszerezzük. Hozzáadjuk a virslit, néhány percig lassan együtt főzzük, közben pár csepp ecetet is adunk hozzá. Kicsit pihentetjük, és tálaljuk.

FRANKFURTI SALÁTA MÁSKÉPP>>> 

FRANKFURTI RAKOTT KEL>>> 

FRANKFURTI ZÖLD MÁRTÁS>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss