Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frankfurti leves alaprecept

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A virslit felkarikázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, megpucoljuk a krumplit és felkockázzuk. Kettévágjuk a kelkáposztát, kivágjuk a torzsáját és felcsíkozzuk.
  2. Egy lábosban felhevítünk kevés olajat és megpirítjuk rajta a virslikarikákat, majd kiszedjük az edényből és félrerakjuk.
  3. Ismét kevés olajat öntünk a lábosba, majd üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, néhány perc elteltével a krumplit és a káposztát is. Lepirítjuk az egészet, a cél, hogy a káposzta összeessen.
  4. Fűszerezzük, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  5. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk egy merőkanálnyit a levesből is, elkeverjük, majd a tejfölös habarást a forrásban lévő leveshez öntjük. Összekeverjük, pár percig még forraljuk.
  6. Végül visszarakjuk a lepirított virsli karikákat az elkészült frankfurti levesbe, és forrón tálaljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A FRANKFURTI LEVES

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss